• Facebook: /pages/Amics-del-conte/317429394960308

Premsa

RECULL DE PREMSA DE LA IV EDICIÓ - 2014

La Segarra març 2014
Clipping_UnDiaDeConte_2014-RevistaSegarra
LA VEU DE LA SEGARRA 2 de maig de 2014
Clipping_UnDiaDeConte_2014-LaVeuSegarra


REVISTA PAERIA - abril 2014
Clipping_UnDiaDeConte_2014-Revista_Paeria
SUPL. URGELL - SEGARRA.
DIARI SEGRE 2/05/2014
Clipping_UnDiaDeConte_Urgel-Segarra_001

Clipping_UnDiaDeConte_2014-LaVeuSegarra_001

 

COMARQUES DE PONENT -
1a quinzena de maig de 2014
Clipping_UnDiaDeConte_2014-Comarques_de_ponent
SUPL. URGELL-SEGARRA.
DIARI SEGRE. 25 d'abril de 2014
Clipping_UnDiaDeConte_2014-Urgel-Segarra_

 


DIUMENGE, UN DIA DE CONTE (21/04/2014)1

“Colors de conte” és el nom de la IV edició d’Un dia de Conte a Cervera

Aquest proper diumenge 27 d’abril, Cervera acollirà la quarta edició d’Un dia de conte, una festa destinada a infants i famílies amb l’esperit de fomentar la lectura, la creativitat i la imaginació entre els més petits, i perquè no, recuperar la fantasia dels més grans.

En aquesta quarta edició, l’associació dels amics del conte, organitzadors de l’esdeveniment, presenten un programa d’actes molt complert, amb activitats que van des dels espectacles, tallers de creació, tallers familiars, tallers sensorials, fira d’il·lustradores, fira de llibres a càrrec de les llibreries de Cervera, un espai per a nadons, un espai de contes gegants que compta amb la col·laboració dels geganters de Cervera i el gegantó Piteu de Guissona. I altres col·laboradors que, any rere any, hi assisteixen, com ara les AMPES de les escoles de Cervera que fomenten l’intercanvi de llibres, el Museu Comarcal de Cervera, o l’espectacle de dibuix de contes en directe a càrrec d’en Ton Granell.

Els alumnes del conservatori, juntament amb els actors de La Caserna, obriran la festa amb l’espectacle inaugural “En Pere i el Llop”, i tancarà el dia l’espectacle de la companyia La Guitlla “L’hort de Can Pitrocs”. Durant la jornada s’hi sumarà també la presentació del conte obra de les guissonenques Agnès Pla i Marga Codina “El secret del pou”, de la col·lecció de contes “Guissona, històries de conte”, o el vermut musical, a càrrec del alumnes d’acordió del Conservatori.

Aquest any, l’associació presenta “La bibliomaleta”, unes maletes viatgeres plenes de llibres, contes i històries que recorreran els espais i esdeveniments cerverins, la primera parada serà la d’aquest diumenge.

Aquestes activitats que transcorren durant tot el dia a la Plaça Joan Salat, tenen un descans al migdia, on tots els assistents poden quedar-se a menjar en el dinar popular que ofereix “Un dia de Conte”.
Nadons

 


 

ELS ARTISTES TORNEN A UNA NOVA EDICIÓ D’UN DIA DE CONTE (08/04/2014)

Un dia de Conte acollirà, un any més, la fira d’il·lustradores i tallers artístics, així com l’exposició al Museu.

Els amics del Conte, organitzadors d’Un dia de Conte, ultimen els preparatius de la festa del conte on, des del primer any, hi és present la visita d’artistes d’arreu de Catalunya. Cada any, un artista és el convidat de realitzar la il·lustració del cartell de l’edició que, en aquesta quarta, ha estat la dissenyadora i il·lustradora Montse Llop qui, actualment té taller i resideix a la capital de l’Urgell. La fira d’il·lustradors augmenta la família en cada edició. L’artista convidada d’aquest any és l’Olga Cortadelles, que serà l’encarregada de realitzar la il·lustració per l’any vinent.

Per altra banda, i pels volts d’Un dia de conte, el Museu Comarcal de Cervera acull una exposició relacionada amb el dia del conte, la qual, es complementa amb el treball que els nens i nenes de Cervera fan a les escoles. Aquest any i des del dia 10 d’abril i fins l’1 de juny, es podrà veure l’exposició “Color de Conte” de la solsonina Anna Terricabras. Ella és també l’encarregada de realitzar el treball pedagògic amb les escoles Jaume Balmes, Arques i Les Savines de Cervera. Els alumnes dels centres de primària de Cervera complementaran l’exposició amb les seves creacions, de la mateixa manera que qualsevol persona que acudeixi a Un dia de Conte ho podrà fer també a través del taller “La Fàbrica de Colors”.

Tampoc poden faltar els artistes “de casa”, com és el cas d’en Ton Granell, qui il·lustra en directe sota les instruccions dels alumnes de les escoles de Cervera, els quals inventen un conte i mentre el narren en Ton realitza els dibuixos. D’aquest material en surt resultant un llibre meravellós que es regala a les escoles i que es pot adquirir també a la botiga d’Un dia de Conte.

retall_Cartell-2014


COLORS DE CONTE EN EL DIA DEL CONTE (01/04/2014)

 

L’associació “Amics del Conte” prepara una nova edició d’ “Un dia de conte”, aquest any sota la temàtica dels “colors de conte”.

Tot un seguit d’activitats s’estan ultimant per oferir una diada dedicada a la literatura infantil a totes aquelles famílies, nens i nenes que desitgin passar, a partir de les 11 del matí i fins al vespre, per la Plaça Joan Salat el proper 27 d’abril.
En aquesta quarta edició de la festa, les novetats compartiran espai amb els tallers i jocs, espectacles i conferències d’altres edicions, sense oblidar el dinar popular al que tothom hi està convidat.

Com cada any, ens acompanyaran els avis i àvies del Casal d’Avis que explicaran contes als més menuts, l’espai nadons estarà llest perquè el futurs lectors juguin i descobreixin sensacions a través del tacte. El dia del conte comptarà amb nous tallers, com el taller de construcció de llibres artesans, el taller dels tarjetons màgics, llibres gegants i altres sorpreses més. No hi poden faltar les il·lustracions del Ton Granell que, sota la creació dels alumnes de les escoles de Cervera, inventaran un fantàstic conte, així com el treball que els nens i nenes realitzaran per omplir l’exposició del Museu Comarcal de Cervera que s’inaugurarà el proper divendres 11 d’abril.

Tampoc hi faltaran els espectacles. L’inaugural, aquest any dut a terme pel Conservatori de Cervera i la recent estrenada Escola de teatre de Cervera que, conjuntament i a través de l’experimentació dels sons, ens explicaran la història d’en Pere i el Llop. El conservatori serà també l’encarregat d’amenitzar el vermouth, i per tancar la jornada, la companyia “La Guitlla” ens explicarà la història de “L’Hort de Can Pitrocs”. Totes les activitats del dia del conte, dutes a terme gràcies als voluntaris i voluntàries, són gratuïtes (exceptuant el dinar). (+ info a: www.amicsdelconte.org)

Els visitants que ho desitgin també podran passar per la fira d’il·lustradors. Aquests grans artistes que cada any ens mostren els seus treballs. En cada edició se suma un nou artista convidat que serà l’encarregat de dissenyar el cartell de la propera festa. Aquest any, i il·lustrant els colors de conte, l’artista Marta Llop ha elaborat la imatge del cartell. Aquesta nena que somia amb els contes, tot un món màgic per descobrir el proper diumenge 27 d’abril. Us hi esperem!

 

 UN DIA DE CONTE


Més de 500 persones van passar el diumenge 10 d’abril per la Plaça del Consell Comarcal de Cervera.

Un dia de conte va oferir, durant tot un dia, un espai lúdic adreçat a nens i nenes de 0 a 12 anys on els protagonistes varen ser el llops, el menjar i els contes. Tallers plàstics, audiovisuals, narracions d’àvies, espai per a nadons, exposicions, xerrada per a pares i mares, poesia, il·lustració, espectacles… tot això i molt més amb l’objectiu d’apropar el món dels contes als infants.

Associació Cultural Amics dels Contes

 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Usuaris